Eterična olja Sibirije

V ponedeljek nas je obiskal popotnik in poročevalec Marco Pighin, italjanskega rodu, ki že 10 let živi v Sibiriji. Že več kot desetletje delala kot fotoreporter za večje italijanske in tuje revije.

Predstavlja se kot poznavalec ruske duše. Zadnja leta pa se posveča destilaciji eteričnih olj v sibirski tajgi, ki meji z Mongolijo. Po tradiciji ta košček sveta imenujejo ’Srce’ sveta.

Predstavil nam je svoja eterična olja pridelana v Sibiriji in projekt na katerem deluje že nekaj let, ki združuje alkimistično umetnost destilacije, medicine in sibirske tradicije .

Poudarek predavanja je posvetil zgodovinsko-duhovna misiji Rusije in Evroazije
.Govoril nam je o pomembnost Sibirije v novi prihajajoči dobi, o skrivnosti človeka, eteričnega olja in kozmične skrivnosti ter o evolucijskih priložnostih.

Destilira s srcem in znanjem, ki sta rezultat odličnega terapevtskega eteričnega olja.

Tako pravi: »Vse je v nameri.«

Marko Pighin rad citira Goethea: “Eterična olja so božanske moči.”

Poudarja, da eterično olje nam ne da nekaj kar mi nimamo, ampak nam pomaga najti moč ki še ni razvita v nas. Ta volatilna substanca dopušča oz. vzpodbudi, da pride ta notranja moč na površino.

Eterična olja nam nič ne dodajo, nas le naučijo harmonizirati življenjske sile znotraj nas. Dejansko nam omogočajo vpogled v nas same s svojo življenjsko močjo.

Naravne dišave manifestirajo božanske sile v evoluciji človeštva.

Sintetične vonjave pa manifestirajo sile, ki človeka vodijo v propad.

Obstajajo že študije, ki prikazujejo da umetni parfumi škodujejo nevronski povezavi.

Marco se je na predavanju spustil tudi na tematiko civilizacij. Razdelil jih je na: morsko in zemeljsko.

Morske civilizacije živijo ob morju. Morje je neskončno, na morju ni meja. Po enakem principu delujejo morske civilizacije. V miselnosti teh narodov ni meja, vsi si želijo samo več in več. Vlada materializem, kopičenje čim večjega bogastva. Sistem je piramidalen. Vsi si želijo priti na vrh, kjer vlada le peščica ljudi.

Zemeljske civilizacije pa ločijo meje vse okrog sebe. Mejo predstavlja reka, gora, hrib, puščava, drugo podnebno področje. Te civilizacije so navajene meja. Življenjski sistem je cikličen, vse se vrti v krogu, vsi so enaki, vsi si pomagajo preživeli.

Trenutno živimo v 5 eri. To je era, v kateri vladajo morske civilizacije (Usa, Velika Britanija). V dobi materializma. Vendar večina nas čuti, da ta era ne prinaša notranjega bogastva, notranjega miru. Marco je mnenja, da naslednja era bo era zemeljske civilizacije. Natančneje ruske civilizacije. Zavladala bo ciklična doba, kjer si bomo vsi pomagali in duhovno napredovali.

Eterična olja so odličen pripomoček za to. In ravno eterična olja Sibirije nosijo informacijo božanske moči, ki je v nas samih. Vendar jo moramo najti, začutiti.

Zato je pomembno, da izberemo naravna eterična olja z visoko energijo.

Najbolj pomembna faktorja, ki eteričnemu olju dasta visoko terapevtsko moč sta:

1. namen destilacije, zavedanje destilatarja izdelave visoko kvalitetnega produkta.

2. pokrajina iz katere prihaja rastlinski material

Sibiris (marcova blagovna znamka) izdeluje vsako eterično olje približno 36-48 ur. Pri destilaciji 80% eteričnega olja priteče že v 2 urah, za ostalih 20% izkupička pa je potrebno počakati še približno 34-46 ur. Po tako dolgem procesu destilacije eterično olje vsebuje vse kemijske spojine rastline. Tako eterično olje ima izrazito terapevtsko moč.

V Sibiriji proces destilacije je obred v katerega vsi vložijo veliko dela in ljubezni. Vir energije je ogenj, ki se ga kuri na drva, katera so ročno pripravljena že veliko prej. Pred obredom se delavci zberejo pred destilatorejm, prižgejo svečo in zmolijo molitev. Obred ni verske narave, le posvetitev delu. Po molitvi vsak delavec vzame svoj list breze, ga prižge na plamenu svečke in z njim zakuri ogenj pod destilatorem.

Sibirija je locirana v središču Azije. Vasica meji z Mongolijo. Ta pokrajina je v svetovnem merilu najbolj oddaljen kraj od od morja in oceanov. Tu so ljudje globoko povezani z zemljo. Tu obstaja neokrnjena narava, brez industrijskega in elektronskega onesnaženja. Ta pokrajina, ti ljudje niso nikoli občutili vojne, verskega pritiska in moči globalizacije. In ves ta mir, čistoča so izraženi v eteričnih oljih.

Marco pravi, da ne obstaja nič čudežnega, le naše zavedanje.

Sibirska olja nosijo v sebi ta čudež oziroma moč da sami pridemo do pravega zavedanja nas samih.

Eterično olje, ki nam bo najbolj pomagalo najti moč in zavedanje v sebi je JELKA.

V sibirski tajgi je najmočnejše, najvišje drevo. Jelka raste v absolutni vertikali in se nikoli ne upogne, nikoli ne išče lažje poti do sončne svetlobe. 100 do 150 let raste ravno proti svoji usod, dokler ne premaga teme in doseže sončno svetlobo.

Marco trdi, da je jelka novi človek. Z njenim eteričnem oljem bo zahodni človek, človek materialnega sveta v sebi začutil moč prihodnosti. Jelka predstavlja most prihodnosti in sedanjosti.

Nekaj primerov svojih eteričnih olj mi jih je pustil. Če koga zanima kako dišijo in kakšno moč imajo olja Sibirske jelke, cedre, bora in smreke, naj me kontaktira.

2017-10-18T03:59:10+00:0012 oktobra, 2017|Categories: Uncategorized|