Že tisočletja ljudje uporabljamo vonje in arome za ljubezen in čutnost. Naravna eterična olja se uporablja za zdravljenje fizičnega telesa, izboljšanje čustvenega stanja, za priklicati spomine in vzbuditi senzualnost v ljudeh. Dovolite si , da vam za letošnje Valentinovo pomagam vzpostaviti popolno romantično atmosfero.

Aromatične molekule, ki lebdijo v zraku, se vdihuje in prenese v nosno votlino, kraj, kjer milijoni živčnih dlačic pošilja signale možganom. Dišave so analizirane v limbičnem centru možganov, centru za spomin in čustva, motivacijo in seksualne odzive (spolno vedenje).

Eterična olja lahko vplivajo na vaše razpoloženje, čustveno vedenje in motivacijo – želje. Uporaba eteričnih olj lahko pripomore k večji samozavesti, sevanju vibracije in povečanju občutljivosti. Nekatera eterična olja so lahko stimulansi, drugi afrodiziaki, drugi euforiki ali pomirjevala. Njihovi vonji spodbujajo razpoloženje in psiho, ki ustvarjajo erotične občutke in prebujajo željo.

Eterična olja v našem romantični masažni mešanici :

ILANG ILANG Aroma aktivira romantiko in intimnost. Pomaga ljudem , ki so seksualno blokirani, nimajo zanimanje za intimne odnose. Pomaga zmanjšati stres. Odpira srce.Najbolj znan afrodiziak.

JASMIN Vonj karizmatičnosti, romantike, zaljubljenosti in ženstvenosti. Močan afrodizijak. Prinaša lahkotnost in vesel občutek. “Vonj Jasmina nam pomaga razumeti, da ni nobene razlike med fizično in božansko ljubezen.“

GRENIVKAIma veliko sončne energije, zato deluje poživljajoče in prikliče igrivost in polepša dan.. Spodbuja izločanje endorfinov (hormon sreče)Daje energijo. Vzpostavlja zaupanje in pozitivnost.

VRTNICA – povezujemo jo z ljubeznijo, nežnostjo, romantiko, Sv.valentinom :)Nežni, cvetni, sladki vonj vzpodbudi romantičnost, uravnava ženske hormone.Odpre srce, vzpodbudi ljubezen do sebe, zmanjša občutke nemirnosti in stresa ter uravnoveša.Vzbudi želje v človeku, dvigne samozavest, odpravi žalost.

KARDAMOM – aroma pomaga očistiti um in spodbuja željo ljubezni v nas. Začinjen vonj in senzualen.

PAČULI – čuten, poseben, sugestiven. Prodre globoko v čustva in pomaga zmanjšati odtujenost med partnerji, omogoči lažjo, spontano komunikacijo.

GRENIVKA – vzpostavlja zaupanje in pozitivnost. Vonj prikliče igrivost in polepša dan.

MANDARINA – diši sveže, mladostno in igrivo. Mandarin dodaja veselje in lahkotnost katerikoli mešanice aromaterapije.

Kako pripraviti romantičen kotiček

Romantično vzdušje: skrbno pripravite svoj prostor, da zagotovite miren in romantičen večer ali popoldan, takega, ki zagotovo ne boste pozabili nekaj časa. Napolnite posodo za difuzor z vodo in dodajte do 10 kapljic eteričnih olj, bi bodo zagotovila romantično vzdušje.
Romantična kopel: pomirjujoča kopel je odličen uvod v vaše Valentinovo. Napolnite kopel s toplo vodo, skodelico napolnite z morsko soljo in dodajte 7-10 kapljic zgoraj naštetih eteričnih olj. Za popolno romantično vzdušje si pomagajte s svečkami.
Senzualna masaža: masaža je dar intime, ki pripomore k komunikaciji in ljubezni. To je idealen čas, da pozorno poslušate potrebe in želje vašega partnerja. V 10 ml stekleničko nakapljite 6-10 kapljic eteričnih olj, napolnite stekleničko z mandljevim ali kokosovim oljem.

Ustvarite si čudoviti popoldan in večer.

Martina