Celodnevna zeliščarsko- vrtnarska ekskurzija na Goriško.

V dopoldanskem času bomo obiskali Vrtnarijo Golob- Klančič v Vipavski dolini, kjer nam bodo  podrobno predstavili njihovo lastno proizvodnjo trajnic ter nas obogatili z gojitvenimi nasveti iz svoje dolgoletne prakse. Možen tudi nakup njihovih sadik. Vrtnarija Golob- Klančič na svojem posestvu nad Vipavsko dolino že vrsto let vodi lastno proizvodnjo trajnic okrasnih rastlin in dišavnic. Njihovo delo odlikuje strokovnost, dolgoletne izkušnje in iskrena predanost ter občutek za naravo in rastline.

Po okrepčilu se bomo popoldne odpravili na ogled skritega in malo poznanega parkovnega bisera Gorice- to je »Giardino Viatori«, nekoč zasebna botanična zbirka azalej in drugih cvetočih rastlin, ki so ravno sedaj v polnem razcvetu.

Izlet bo ponudil kakovostno vsebino za vse ljubiteljske vrtnarje in zeliščarje, očarljivo veččutno doživetje pomladnih cvetočih lepot ter prijetno druženje in izmenjavo izkušenj.

Program izleta:

8.30                      odhod iz Kopra
10.00 – 13.00             Vrtnarija Golob- Klančič, Vitovlje
13.30 – 15.30             kosilo
16.00 – 18.00             Giardino Viatori- vrt azalej, Gorica (Italija)

Povratek v Koper je predviden okoli 19.30 ure.

Izlet vodita Martina Vatovec in Eva Bolčič.

Cena celodnevnega izleta je 45,00 € in vključuje vse oglede, organiziran prevoz in kosilo. Število mest je omejeno, prijave sprejemava do 30.4.2018